Lainojen kilpailuttaminen omin resurssein ei valitettavasti onnistu nopeasti, eikä se varsinkaan ole helppoa. Pankit ja lukuisat netin rahoitusyhtiöt markkinoivat eri nimisiä luottojaan innokkaasti ja kukin vakuuttaa olevansa se paras ja edullisin vaihtoehto. Vertaalainat.fi tarjoaa uudenlaisen ja takuuvarman ratkaisun lainojen kilpailuttamiseen sekä vertailuun.

Miksi lainojen kilpailuttaminen on niin vaikeaa?

Vaikka kuka tahansa voi kilpailuttaa oman lainansa, usein se vaatii paljon työtä. Työmäärä voi tuntua kohtuuttomalta etenkin, jos haussa on pelkkä pieni kulutusluotto eikä vaikkapa asuntolaina. Lainaa ei kuitenkaan juuri koskaan kannata hakea ilman kilpailuttamista tai maksat todennäköisesti luotostasi aivan liikaa.

Seuraavat neljä haastetta tekevät sopivan lainan löytämisestä joskus hankalaa:

 1. Lainojen hintavertailu vie yleensä vähintäänkin päiviä
  Totta on että lainoja voi kuka tahansa vertailla suuntaa-antavasti erilaisia nettihakuja tekemällä. Ongelma on kuitenkin se, että etenkään perinteiset pankit, kuten Osuuspankki, Handelsbanken, Säästöpankit, S-Pankki, Danske Bank ja Nordea, eivät aina ilmoita lainojen hintoja selkeästi verkkosivuillaan. Lainapäätökset tehdään yksilöllisesti kullekin asiakkaalle erikseen ja lisäksi, yleensä vaaditaan tapaamista konttorissa. Kauttamme tämä on tehty helpoksi – Saat markkinoiden edullisimman luoton.
 2. Liikatarjonta
  Lainojen maksutiedot ja hinnat on yleensä helppo löytää pankkien ja rahoituslaitosten nettisivuilta. Ongelma on kuitenkin ylettömän runsaslukuinen tarjonta. Verkossa on niin paljon erilaisia kulutusluottoja, että itselle paras ja juuri omaan tilanteeseesi parhaiten sopivan valitseminen on huomattava työtaakka. Kauttamme säästät aikaa ja hermoja ja ennen kaikkea rahaa.
 3. Humpuukiyritykset lainamarkkinalla
  Osa kulutusluotoista on räikeästi ylihinnoiteltuja ja niissä on kätkettyjä kuluja tai perintä toimii jopa lainvastaisesti. Näitä ongelmatapauksia voi olla satunnaisen hakijan usein mahdotonta tunnistaa. Kauttamme tätä riskiä ei ole.
 4. Lainaehdot ovat sekavat
  Monesti laina kuluttajan mielestä saattaa näyttää silmämääräisesti loistavalta, mutta lainan myöntävän yrityksen asettamat tiukat vaatimukset voivat estää lainan saamisen. Näitä rajoituksia ovat esimerkiksi lainanottajan alaikäraja ja yläikäraja, talouden tulorajat tai kansalaisuuteen liittyvät monet rajoitukset. Eri yritysten lainaehdoissa mainittavien pienellä präntättyjen tekstien selaamiseen kuluu paljon aikaa. Kauttamme säästät tämän ajan, laina joko myönnetään tai ei.

Näin Vertaalainat.fi auttaa hakemaan lainaa

Vertaalainat.fi on nykyaikainen lainapalvelu, joka kokoaa yhteen yli 20 luotettavaksi tiedettyä pankkia ja muuta rahoitusyhtiötä. Kaikilla kumppaneillamme on Suomen Finanssivalvonnan hyväksyntä.

Lähettämällä vain yhden hakemuksen sivustomme kautta, voit pyytää kerralla tarjouksen kaikilta pankeilta ja yhteistyökumppaneiltamme. Lainan kilpailuttaminen tapahtuu kauttamme erittäin helposti.

Tarjoamamme kilpailutuspalvelun avulla lainaa etsivä kuluttaja säästyy paljolta vaivalta. Lisäksi lainanhakuun liittyvät riskit pienenevät, sillä kaikki lainayritykset, joiden kanssa teemme yhteistyötä, ovat hyvässä maineessa.

Saat sähköpostiisi parhaat tarjoukset

Hakulomakkeella ilmoitat perustietosi sekä toivomasi luoton suuruuden ja valitsemasi laina-ajan. Täytettyäsi kaikki vaaditut tiedot, kilpailutamme lainahakemuksesi välittömästi ja voit seurata lainaprosessia heti reaaliaikaisesti ruudultasi ja lopuksi edetä hyväksymään lainan. Lähetämme lopuksi sopivimmat ja edullisimmat tarjoukset suoraan sähköpostiisi, jos haluat tutustua niihin paremmalla aikaa.

Saat siis rauhassa tutustua tarjouksiin. Tarjoukset eivät sido sinua, vaan voit itse päättää, otatko yhden tarjouksista vastaan vai torjutko ne kaikki. Jos päätät, että jokin lainatarjouksista on sinulle sopiva, siirryt helposti yhdellä klikkauksella asioimaan henkilökohtaisesti kyseisen pankin tai rahoitusyrityksen kanssa.

Vertaalainat.fi ei itse myönnä lainaa vaan kilpailuttaa muiden tarjoamia lainoja.

Maksaako palvelumme jotakin?

Kilpailutuspalvelun käyttäminen on asiakkaalle täysin ilmaista.

Kuluttajalle lainan kilpailuttaminen palvelumme avulla on erittäin järkevää ja taloudellsesti kannattavaa. Palvelumme säästää aikaa, vaivaa ja rahaa.

 

Kotimainen – Maksuton – Helppo tapa säästää lainakuluissa.

Vertaalainat.fi on maksuton, suomalainen palvelu, joka on luotettava kumppanisi lainan ja rahoituksen haussa. Toimimme yhteistyössä luvanvaraisen, suomalaisen lainanälityspalvelun Salus Group:in kanssa. Kauttamme kilpailutat lainahakemuksesi useilla eri pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Avullamme löydät aina sopivan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Me olemme olemassa juuri sinua varten, joten sinun ei tarvitse itse etsiä itsellesi parasta vaihtoehtoa jokaiselta tarjoajalta erikseen. Me teemme sen puolestasi.

Esimerkkejä erilaisten lainayritysten hintaeroista – Lue tämä!

Seuraavaksi muutama esimerkki, jotka havainnollistavat, miten suuri ero eri lainayritysten välillä voi olla. Kuten huomaat – kilpailuttaminen on erittäin tärkeää.

Käytetään esimerkkilainana 3000 euron vakuudetonta kulutusluottoa ja valitaan yleinen 24 kk maksuaika. Vertailussamme sovelletaan lainojen todellista vuosikorkoa, jossa huomioidaan kaikki lainan kulut vuositasolla.

 1. Santander Finance tarjoaa 2000-50000 euron lainoja. Heidän kauttaan 3000 euron 24kk lainan vuosikorko on 21,25 %.
 2. Halino tarjoaa 100-3000 euron lainoja.Heidän kauttaan 3000 euron 24kk lainan vuosikorko 29,84 %.
 3. Yleislaina tarjoaa 2000-5000 euron lainoja.Heidän kauttaan 3000 euron 24kk lainan vuosikorko 64,74 %.

Jo tämä pieni vertailu osoittaa, miten suuri vaihtelu vuosikorossa voi olla. Yleislainan korko on suorastaan tähtitieteellinen. Alle 2000 euron kulutusluotoissa noin korkea vuosikorko olisi suorastaan laiton. Myös ero Santanderin ja Halinon välillä on tuntuva.

Listaan voitaisiin lisätä helposti kymmeniä eri pankkeja ja lainasivustoja – ja kaikilla niistä olisi erilaiset hinnoitteluperiaatteet ja erilaiset vaatimukset hakijoille.

Kun kilpailutat lainasi yhdellä hakemuksella Vertaalainat.fi -palvelun kautta, minimoit virhearvioiden vaaran ja löydät halvimman juuri sinulle tarjolla olevan vaihtoehdon.

Palvelun kautta tarjottavien lainojen todellinen vuosikorko vaihtelee 4,00 % – 20,00 % välillä.